Najlepší poľovnícki kynológovia sa stretnú na Memoriáli Jozefa Kadleca

03.09.2013 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 3. septembra (TASR) - Vo Vranove nad Topľou sa počas nadchádzajúceho víkendu stretnú vyše dve desiatky kynológov z viacerých regiónov Slovenska. Pricestujú tam spolu so svojimi štvornohými pretekármi na tradičný, 48. ročník Memoriálu Jozefa Kadleca.
Vrcholové kynologické podujatie sa v dňoch 7. a 8. septembra uskutoční vo Vranove nad Topľou po prvý raz. Tradíciu najstaršej súťaže slovenských kynológov a ich psov - stavačov, založili v roku 1946.
Súťaž je pomenovaná po významnom priekopníkovi poľovníckej kynológie Jozefovi Kadlecovi (1873-1945). Na 48. ročník Memoriálu sa do Vranova nad Topľou chystá aj jeho vnuk s rodinou.
"Víťaz Memoriálu získa titul všestranný víťaz Slovenskej republiky," informoval TASR Slavomír Keresteš z organizačného tímu podujatia, ktoré odštartuje v sobotu úvodným programom v centre Vranova nad Topľou.
Jednotlivé súťažné disciplíny s názvom Voda, Pole, Les sa následne uskutočnia na území troch blízkych poľovných revírov. Zapoja sa do nich majitelia viacerých druhov psov.
"Pod kategóriu stavačov spadá niekoľko plemien vysokých poľovných psov, ako napríklad maďarská vyžla, nemecký krátkosrstý stavač či český fúzač," konkretizoval Keresteš.
Vo Vranove nad Topľou sa stretnú podľa jeho slov špičkoví slovenskí pretekári. "Prídu k nám prakticky tí najlepší od Dunajskej Stredy až po Sobrance."
 

Vyberte región

mark